Boštjan Špehonja sodeloval na omizju o izzivih Slovenije do leta 2020

Na ljubljanski fakulteti za upravo je v sredo, 11. aprila, potekalo omizje o izzivih Slovenije do leta 2020 s poudarkom na položaju mladih in ključnih izzivih v današnji družbi. Izbor teme ni bil naključen. Problematika mladih je vedno bolj pereč problem, saj se mladi soočajo z vrsto težav in se jim prihodnost ne zdi tako svetla, kot bi lahko bila.

Na omizju je naš sodelavec Boštjan Špehonja izpostavil Slovenijo, ki ima odličen izobraževalni sistem in je primerna odskočna deska za mlade. Meni tudi, da morajo mladi obvezno v tujino in se povezovati, ampak njihovo srce in jedro naj ostaneta v Sloveniji. Udeležencem okrogle mize je predstavil svoj novodobni poklic višjega svetovalca na področju informacijske varnosti oz. etičnega hekerja in poudaril, da niso vsi hekerji »slabi fantje«. Kot strokovnjak je ocenil, da bi bile e-volitve zagotovo lahko kibernetsko varne, da pa bi jih bilo potrebno predhodno varnostno preveriti.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.