Orodja za upravljanje računalništva v oblaku

 

Obvladovanje IT-okolij v računalniških oblakih zahteva dobro poznavanje informatike, a je upravljanje storitev iz oblaka po zaslugi sodobnih programskih orodij vseeno bistveno olajšano. Prav tako takšna orodja močno poenostavijo postavitev in nadzor nad zasebnimi računalniškimi oblaki.

 

VMware vCloud Director Suite 

Z naborom orodij iz zbirke VMware vCloud Suite lahko podjetje hitro postavi svoj zasebni oblak, ki nudi podobne ekonomije obsega kot ponudnikov. S temi orodji je postavitev virtualiziranih okolij ter aplikacij mogoče opraviti v le nekaj minutah, saj je večina nalog in postopkov visoko avtomatiziranih, kar upraviteljem IT prihrani veliko časa, zmanjša pa se tudi število napak.

 

 


Citrix Cloud Portal

Orodja Citrix CloudPortal nudijo odlično nadzorno ploščo, s katero podjetje lažje nadzoruje rabo storitev in aplikacij iz oblaka, virtualizirana namizja ter druge poslovne storitve. Podjetjem celovit nabor orodij lahko prihrani ogromno časa in denarja, saj omogoča delegacijo storitev po nalogah/uporabnikih ter kakovostno organizacijo vseh oblačnih virov.  

Pogosta vprašanja in odgovori

 

Zasebni oblak je lastno računalniško okolje, ki...

19.05.2014 14:30

Računalniški grozdi so tipično velika računalniška okolj...

19.05.2014 14:23

Javni oblak je skupek navadno preprostejših storitev...

 Pri prenosu upravljanja področja informatike...

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine

Sandi Pohorec /MonitorPro
Sandi Pohorec /MonitorPro
Tomaž Poštuvan/MonitorPro
Tomaž Poštuvan/MonitorPro
Tomaž Poštuvan/MonitorPro
Tomaž Poštuvan/MonitorPro