Lenovo presenečen ugotovil, da imajo omrežna stikala »stranska vrata«

Lenovo je sredi januarja izdal posodobitev strojne programske kode za omrežna stikala RackSwitch in BladeCenter, potem ko je interni varnostni pregled odkril varnostne pomanjkljivosti.

Prizadeta so bila stikala z operacijskim sistemom ENOS, poglobljena analiza pa je pokazala, da so stranska vrata prisotna že od leta 2004, ko je za vzdrževanje stikal skrbelo podjetje Nortel. To je leta 2006 postalo BLADE Network Technologies, leta 2010 pa ga je kupil IBM, Lenovo pa prevzel leta 2014. Zdi se prav neverjetno, da ranljivosti, ki so jo v Lenovu poimenovali kar »HP backdoor« v 14 letih napadalci niso izkoristili, a so varnostni strokovnjaki dejali, da je vendarle ni enostavno najti. Stikala z operacijskim sistemom CNOS omenjene ranljivosti nimajo, vsem ostalim pa svetujejo takojšnjo posodobitev strojne programske kode.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.