Microsoft pomaga učenje kemije narediti privlačnejše

Microsoft je na največjem svetovnem sejmu izobraževalnih tehnologij Bett 2018, ki je konec januarja potekal v Londonu, napovedal novo posodobitev za izobraževalno različico priljubljene igre Minecraft.

Posodobitev Chemistry Update za Minecraft: Education Edition, ki je bila razvita v sodelovanju z učitelji kemije, učenci in mentorji iz skupnosti Minecraft Global Mentors, omogoča zabavno in privlačno raziskovanje kemije znotraj poglobljenega sveta igre Minecraft. Vsakdo, ki lahko v Minecraftu ustvari cepin, bo lahko s posodobitvijo, ki bo na voljo brezplačno od začetka februarja, spoznaval tudi kemijo. Učitelji iz več kot 115 držav, vključno s Slovenijo, že uporabljajo programsko opremo Minecraft: Education Edition za poučevanje o temah, kot so programiranje, kroženje vode, fotosinteza in obnovljivi viri energije, z novo posodobitvijo bodo lahko začeli raziskovati kemijo z zanimivimi učnimi načrti. Učenci pa bodo lahko ustvarili spojine in povsem nove predmete v svetu Minecrafta, kot so svetlobne palice, gnojilo za hitro rast in podvodne bakle.

 Z verigo sreče do novih uspehov

Družba Unistar PRO letos praznuje 25. obletnico. Direktor Miran Boštic ve, da upravlja z znanjem in sposobnostmi več kot sto strokovnjakov, zato bo podjetje usmeril na zahtevnejša zahodna in severna tržišča.

Preberi celoten intervju.