ORODJA za UPRAVLJANJE Z OSEBNIMI RAČUNALNIKI 

 

Novell ZENworks

Novell ZENworks je orodje, ki poenostavi kompleksnost upravljanja velikega števila osebnih in prenosnih računalnikov, tablic ter mobilnih telefonov v poslovnih okoljih. Verjamemo, da lahko tudi vašim informatikom prihranimo ogromno časa in stroškov pri upravljanju in nadzoru na stotine ali tisoče naprav v poslovnem okolju.

 

Microsoft System Center

Rešitev Microsoft System Center upraviteljem IT pomaga obvladovati fizična in virtualna IT-okolja. Z njim obvladujemo tako podatkovne centre, delovne postaje kot tudi številne druge naprave. Visoko avtomatizirana rešitev pripomore k dvigu produktivnosti vzdrževalcev in upraviteljev IT, saj lahko ti z enega mesta obvladujejo tudi več tisoč naprav in sistemov.

 

Pogosta vprašanja in odgovori

 

04.06.2014 15:05

Predvsem zato, da dosežejo njihovo obvladljivost in kar največjo učinkovitost. Nekatera podjetja morajo poleg tega izvajati še temeljit nadzor, ker to od njih zahteva bodisi zakon bodisi regulativa.

Navadno so to strežniki, omrežje, računalniki in druge naprave.

Vsekakor upravljanje mobilnih naprav, pa ne le zaradi dejstva, da so naprave in z njimi tudi podatki veliko časa izven okolja podjetja, temveč tudi zato, ker obstaja veliko različnih platform in aplikacij, obvladovanje teh pa ni mačji kašelj.

Z vidika upraviteljev IT ti raje delajo z virtualnimi okolji, saj skorajda vsa opravila lahko postorijo na daljavo, virtualizirani sistemi pa so pogosto že na voljo s kopico orodij za njihovo upravljanje.

Ni, je pa vsekakor priporočljivo, tako z varnostnega kot tudi operativnega in stroškovnega vidika poslovanja.

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine

Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MinitorPro
Davor Hvala / MinitorPro